Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Agroport-D Kft. burley dohányfajtái

2013.05.02. 15:09:00






 

Agroport-D Kft. burley dohányfajtái

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



PALLAGI 5

Magas termetű F1 hibrid. Levelei nagyok, kissé kupásodók. Hasznosítható leveleinek száma 22-24. Fejlődése palántaágyban és szántóföldön egyaránt jó. Levelei középkései érésűek. A burgonya Y vírussal szembeni ellenálló képessége jó. A dohány mozaik vírussal és a fekete gyökérrothadással szemben ellenálló. A peronoszpórával és az alternáriával szemben közepesen ellenálló. Termőképessége (3000-3200 kg/ha), termésbiztonsága jó. Kedvező színűre szárad és jó ipari nyersanyagot szolgáltat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PALLAGI 7

Magas termetű, bő termőképességű F1 hibrid. A levelei nagyok, enyhén kupásodók, a típusra jellemzően fölfelé irányuló tartásúak, éréskor kissé szétterülők. A hasznosítható levelek száma 23-25. A burgonya Y vírussal szembeni ellenállóképessége jó, a Pallagi 5 fajtáéval azonos. A dohánymozaik vírussal, valamint a fekete gyökérrothadás kórokozójával szemben ellenálló, az alternáriával szemben kevésbé érzékeny. A palántaágyi és szántóföldi fejlődése erőteljes. Termésbiztonsága jó, megfelelő víz- és tápanyag-ellátottság mellett termőképessége 3000-3200 kg/ha. Viszonylag jó szárazságtűrése okán öntözetlen viszonyok között is sikerrel termeszthető. Levelei középkésői érésűek, megfelelően szárítva kedvező színű és szöveti minőségű anyagot szolgáltatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



PALLAGI 12 fajtajelölt

Magas termetű, jó termőképességű burley típusú F1 hibrid. A hasznosítható levelek száma 22-24. A burgonya Y vírussal szembeni ellenállóképessége jó. A palántaágyi és szántóföldi fejlődése erőteljes. Termésbiztonsága jó, termőképessége 3100-3300 kg/ha. Középkései érésű fajta. Jó beltartalmi és degusztációs tulajdonságokkal rendelkező nyersanyagot ad megfelelő szárítás mellett. A fajtajelölt állami elismerésre történő bejelentése megtörtént.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









Kövessen minket