Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Ülésezett a MADOSZ Fejlesztési Bizottsága

2007.06.06. 10:37:45

Ülésezett a MADOSZ Fejlesztési Bizottsága

2007.06.06.



Kihelyezett ülést tartott a MADOSZ Fejlesztési Bizottsága az AGROPORT-D Kft-nél 2007. június 01-én.



A Fejlesztési Tervben foglaltaknak megfelelően a MADOSZ Fejlesztési Bizottsága három témakört tárgyalt meg kihelyezett ülésén, amelyek az alábbiak voltak:



1. tájékozódás a 2007.-évi vetőmag termesztés helyzetéről, a KFT területein végzett kísérletekről és az alkalmazott fajtakutatás helyzetéről

2. Tájékozódás az ágazat 2007. évi bemutatóiról, rendezvényeiről.

3, Növényvédelem helyzete



Ez utóbbi témakörben az alábbi megállapításokat tette a bizottság:



Ismerve a dohány növényvédelmére felhasználható engedélyezett készítmények körét megállapítható, hogy az állati kártevők ellen felhasználható készítmények száma igen csekély. Van olyan kártevő, mely elleni védekezés nem teljesen megoldott. Ennek fő oka, hogy az engedélyezett készítmény a kereskedelmi forgalomban nem elérhető. A Fejlesztési Bizottság megállapította, hogy a két elsődleges feldolgozónak ezen a téren a munkáját össze kell hangolnia. Európai tapasztalatok alapján ki kell választani a megfelelő hatóanyagot, készítményt és közösen kell bemutatni a gyártó-forgalmazónak a potenciális piacot. Ki kell kérni a véleményét ezen a területen a meghatározó vevőknek, valamint a szakigazgatás szakembereinek.





A bizottság üléséről készült emlékeztető letöltése itt.


Fekete Tibor

Fejlesztési bizottság elnöke









Kövessen minket