Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Fajtakísérletek szemlézése a NYIDOTER Kft. területén

2007.06.26. 9:51:15

Fajtakísérletek szemlézése a NYIDOTER Kft. területén

2007.06.26.



Az ágazat Fejlesztési Tervével összhangban közös fajtakísérletek az ULT ZRT, a NYIDOTER KFT és a AGROPORT-D KFT közreműködésével.


/></p><br /><p><br/><br />Korábban már tájékoztatást adtunk a 2007. évi ULT ZRT – NYIDOTER KFT - AGROPORT-D KFT közös fajtakísérleteinek beállításáról és azok helyszíneiről, amely az ágazat Fejlesztési Tervével összhangban kerültek beállításra. </p><br /><p align=/></p><br /><p align=



Az FCV fajtakísérletekben a H-9, H-19, Vj-20 fajták és fajtajelölt vesznek részt, mely megfigyelések az ófehértói SIROKKÓ Szövetkezetben és a nyírtéti NOVOR KFT területein folynak.

A Burley fajtakísérletekben a P-5, P-7, Kp-11 fajták és fajtajelölt vesznek részt, mely megfigyelések Nemesné Fekete Ágnes Bocskaikert-Fényesudvar és Barna Józsefné Biri dohány területein folynak.


/></p><br /><p><br/><br />Június első felében megtörtént az első vírus felvételezési szemle, mely eredményeiről az alábbi dokumentumok adnak tájékoztatást. </p><br /><p align=/></p><br /><p>Fotó: Czuprák István<br/><br /><br/><br /><a href=Barna Józsefné Biri



Fekete Ágnes Bocskaikert-Fényesudvar



NOVOR KFT Nyírtét



SIROKKÓ Szövetkezet Ófehértó









Kövessen minket