Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Támogatási kérelmek elektronikus beadása a NYIDOTER Kft.-nél

2008.04.08. 14:20:00

Támogatási kérelmek elektronikus beadása a NYIDOTER Kft.-nél

2008.04.08.



Megkezdődtek a falugazdászoknál a támogatási kérelmek beadása. A benyújtás végső határideje május 15-e, a módosításra pedig május 30-ig van lehetősége a gazdáknak.



A kitöltés és beküldés kétféle módon történhet (elektronikus úton és papír alapon), melyről korábban mindenkinek írásban nyilatkoznia kellett a falugazdászoknál.

Mivel uniós csatlakozásunk óta először van lehetőség interneten benyújtani a kérelmeket, és ez nem mindenki számára kézenfekvő, ezért a NYIDOTER Kft. és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Agrárkamara a korábbi jó kapcsolatot tovább ápolva és fejlesztve összefogott.

A cél: segítséget nyújtani a dohánytermelőknek a támogatás elektronikus úton történő beadásához.



A NYIDOTER Kft. biztosítja a helyet és az informatikai hátteret, az agrárkamara szakembere, Polenszki András pedig segít a dohánytermelőknek a helyes kitöltésben és beküldésben. Az első napon (április 4-én) 8-10 nyíregyházi termelő kérelmét sikerült elkészíteni. Ehhez szükség van a termelők földterületeinek adataira (blokk szám és/vagy helyrajzi szám), illetve az MVH által névre szólóan kiadott tájékoztatóra, melyben a személyes kód (jelszó) megtalálható. Ez utóbbi segítségével, a gazdálkodó vagy az agrárkamara szakembere a saját ügyfélkapujának be tud lépni a programba és hozzáfér az adatokhoz.



A tervek szerint Polenszki András minden pénteken segítséget ad a NYIDOTER Kft-hez bejövő dohánytermelőknek a támogatási kérelmek kitöltésében és benyújtásában.


Ifj. Kenyeres Sándor









Kövessen minket