Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A DOFER Zrt. megemelte a felvásárlási árakat

2008.08.13. 9:02:50

A DOFER Zrt. megemelte a felvásárlási árakat

2008.08.13.


A MADOSZ elnökségi határozatainak végrehajtása tárgyában a DOFER Zrt. vezetésével lefolytatott tárgyalásra hivatkozással mellékelten megküldöm  a 2008. évi termésű dohányok felvásárlási árainak módosításáról szóló levél másolatát.


Tisztelt Elnök Úr!


DOFER Dohányfermentáló Zrt. a 2008. évi termésű dohányok felvásárlási árának kialakításánál arra törekedett, hogy az átvételi árak emelése a termelési költségek növekedését meghaladja. Ennek érdekében átlagos minőségű, osztályösszetételű Virginia dohányok felvásárlási alapárát 13 %-kal, Burley dohányok felvásárlási alapárát 18 %-kal emeltük. Ez a korábbi évek áremeléseit, a különböző felárak, pótlékok alapárba történő beépítését is figyelembe véve hazai környezetben versenyképes árakat eredményezett.



A 2008. évi időjárási viszonyok egyes térségekben kedvezőbb termesztési körülményeket eredményeznek, mely lehetővé teszi a 1,45 to/ha szerződött mennyiségen felüli betakarítást is.

A termelői csoportokkal együttműködve ösztönözni kívánjuk a termelőket a jobb minőség és a nagyobb mennyiség elérésére.



Az ösztönzés módja a szerződött mennyiségen (1,45 to/ha) felüli tételek esetében fizetendő mennyiségi, minőségi felár, melynek mértéke a következő:



Virginia dohányok :

BV és BI osztályai esetében 15.000,- Ft/100 kg

BII osztály esetében 12.000,- Ft/100 kg 



Burley dohányok :

A és B osztályai esetében 12.000,- Ft/100 kg

C osztály esetében 8.000,- Ft/100 kg



A dohányértékesítési szerződést jelen értesítés értelmében módosítjuk. A dohánybeváltási programok kibővítése a felárak elszámolásához folyamatban van.

Kérem, hogy a felárak alkalmazásáról a termelőket tájékoztatni szíveskedjenek.


Benedek János

vezérigazgató











Kövessen minket