Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Tisztelt Tagtársunk!

2006.01.20. 12:33:12
MAGYAR  DOHANYTERMELÖK  ORSZÁGOS  SZÖVETSÉGE

(M A D O S Z )

4327. Pócspetri, Kállósemjéni út 47 sz.

Telefon: 36/42-554-066, fax: 36/42-554-047, email: madosz@freemail.hu

 

 




Tisztelt Tagtársunk!

 

 

 

Szövetségünk 1999 évi megalakulása óta a hazai dohánytermelés jövedelmezősége és biztonsága érdekében végzi tevékenységét.

Munkánknak köszönhető, hogy 1999 és 2002 közötti termelési években az árbevétel 10 %-os nagyságrendű állami támogatást kapott valamennyi termelő.

Szövetségünk közreműködésével sikerült a 140 millió forint „Dohány Terméktanács” támogatásának kifizetése 2003 évben.

 

E támogatásokon túl a termelés feltételrendszerének úgy a termeltető, mint a minisztérium vonatkozásában a folyamatos érdekérvényesítő munkánknak köszönhetően számos intézkedés vagy rendelet tervezet a termelők javára lett módosítva, melyekről az információ áramlás hiánya miatt a termelők jelentős része nem értesült.

 

Eredményeinkről, munkánkról elsősorban az évente megrendezett küldöttgyűléseinken adtunk számot, ahol ez idáig elismeréssel méltatták tevékenységünket. A küldöttgyűlés egyértelmű állásfoglalása, hogy az előttünk álló időszak rendkívül bizonytalan, bonyolult és kiszámíthatatlansága miatt is a szövetségünk érdekérvényesítő munkáját tovább kell folytassa.

 

 E feladatot  - még akkor is ha az elmúlt 3 évben alkalmazott nélkül láttuk el – a különböző tagdíjak, irodaszerek, posta, utazási, stb. költségek felmerülése nélkül ellátni nem lehetséges.

 

Miután a szövetségünk által elért eredményeinkből valamennyi hazai dohánytermelő egyaránt részesedik, nem lenne tisztességes, hogy a fenntartási költségek (tagdíjak) vállalása ne ugyanezen termelői köre vonatkozzék.

 

A 2005 évi termelési szerződés kötések során Ön vagy az Ön által képviselt vállalkozás úgy ítélte meg, hogy nem kíván szövetségünk tagja lenni, ezért kérem, hogy a fent leírtak alapján ezen álláspontját változtassa meg és a mellékelt nyilatkozat aláírásával biztosítsa szövetségünk zavartalan működését.

 

Tájékoztatom továbbá, hogy szövetségünk elnökségének a 6/2005 számú határozata a tagsági viszony megszüntetésének az alapszabályban rögzített feltételeit fogadja el.

 

  „ A tagsági viszony megszűnik:


-           a tag írásbeli kilépési nyilatkozata

-         a tag jogutód nélküli megszűnése, vagy halála és

-         a tag kizárása esetén.


A tag kilépését írásban köteles a Szövetség elnökének bejelenteni. Ennek alapján a tagsági viszony az adott év elteltével szűnik meg”

 

Mivel a korábbi termelési évben Ön aláírásával jelezte belépési szándékát szövetségünkbe, a 2005-évi termelési szerződés MADOSZ tagsági viszonyra vonatkozó lap aláírásának megtagadása nem elegendő a kilépési szándék kinyilvánításához. Mindezek  alapján jogi szempontból Ön szövetségünknek jelenleg is tagja.

 

Bízva megértő hozzáállásában szövetségünk elnöksége nevében kívánok jó egészséget és jövedelmező dohánytermelést.

 

 

 

 

Pócspetri, 2005. 09. 28.

 

 

   Tisztelettel:

  Bényei Illés

      Elnök








Kövessen minket