Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Sajtómeghívó

2009.11.13. 9:00:17

Sajtómeghívó

2009.11.13.



Nehéz a bizonytalansággal együtt élni. Nehéz elfogadni, hogy az Alkotmánybíróság (AB) mégis erre kényszerít több tízezer, az állásáért, megélhetéséért, jövőjéért aggódó gazdálkodót.



Az Alkotmánybíróság több mint egy éve képtelen dönteni az egységes gazdaságtámogatási rendszer (SPS) hazai bevezetésével kapcsolatos felvetésekről. Több mint egy éve tartja bizonytalanságban a hazai agrártársadalmat, több mint egy éve fosztja meg a gazdálkodókat a legalapvetőbb joguktól, attól, hogy időben megismerjék és felkészülhessenek a rájuk váró tennivalókra.



17 szakmai és érdekképviseleti szervezete elfogadhatatlannak tartja ezt a halogató politikát, elfogadhatatlannak tartja, hogy munkahelyek tízezrei kerüljenek veszélye egy késedelmes döntés miatt.



Az SPS bevezetését gazdasági, ágazati, társadalmi érdekek mentén támogató szervezetek 2009. november 18-án 11,00 és 13,00 óra között tiltakozó demonstrációt szerveznek az Alkotmánybíróság épülete elé, így fejezve ki elégedetlenségüket az Alkotmánybíróság döntésképtelensége miatt.


A 17 szervezet 2009. november 16-án (hétfőn) 10,00 órakor

közös sajtótájékoztatót tart (helyszín: MOSZ Székház, 1125. Budapest, Istenhegyi út 59-61.)


ahol bővebb tájékoztatást adnak a demonstráció részleteiről, a termelők és egyes, nem kevésbé érintett állatfajták bevonásával végrehajtani kívánt helyszíni akciókról, az átadni kívánt petícióról.



Megjelenésére feltétlenül számítunk.



Budapest, 2009. november 12.


Cukorrépa Termesztők Országos Szövetsége; Húsmarhatenyésztők, Marhahústermelők Országos Szövetsége; Juh Terméktanács; Magyar Agrárkamara; Magyar Állattenyésztők Szövetsége; Magyar Juh-, és Kecsketenyésztők Szövetsége, Magyar Tarka Tenyésztők Egyesülete, Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete, Holstein Fríz Tenyésztők Egyesülete, Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége; Magyar Parasztszövetség; Magyarországi Rizstermesztők és Feldolgozók Országos Szövetsége; Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége; Máktermelők és Termelésszervezők Országos Szövetsége; Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége; Tej Terméktanács; Vágóállat és Hús Terméktanács











Kövessen minket