Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Beszámoló a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége elnökségének 2003-évben végzett munkájáról .

2005.11.12. 23:36:55
MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK  ORSZÁGOS  SZÖVETSÉGE

(M A D O S Z )

4400. Nyíregyháza, Arany János út 7 sz.

Levelezési cím: 4327. Pócspetri, Kállósemjéni út 47 sz.

Telefon: 42/554-066, Fax: 42/554-067, E-mail: madosz@freemail.hu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

BESZÁMOLÓ A MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK

2003-ÉVBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL.

 

 

Tisztelt küldöttgyűlés!

 

 

Bényei Illés MADOSZ elnökSzövetségünk alapszabálya szerint a küldöttgyűlést a törvény előírásainak betartásával évente legalább egy alkalommal tartani kell.

Az előző évben –szakítva a hagyományokkal- éppen azért változtattunk azon a gyakorlaton ami szerint nem december hónapban, hanem amikor már a termeléshez kellő információ áll rendelkezésünkre, …úgy február-március hónapban kerüljön arra sor.

Nos ma már nem február, de még csak nem is március hónapot írunk, hanem április 23.-át, s ha a jelenlévő termelőket arról kérdezném, hogy részleteiben ismerik e már az ez évi termeléshez szükséges feltételeket –bizonyos vagyok abban, hogy egy rendkívül zavaros kép tárulna elénk-.

Szövetségünk elnöksége mindent megtett annak érdekében, hogy ezen a mai napon olyan tájékoztatásokat hallgassunk meg, amelyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a palántázást fenntartásokkal elkezdhessük, de hogy ezek elégségesek lesznek e a termelés végig viteléhez azt ma még én sem tudom, abban viszont egészen biztos vagyok, hogy e hiányosságokért sem az itt jelenlévő előadók, sem a szövetségünk elnöksége nem okolhatók.

 

Tisztelt küldöttgyűlés!

 

Egy érdekvédelmi szervezet célja és elsődleges feladata kell, hogy legyen tagjainak a jövedelmező és kiszámítható gazdálkodásához hatékony érdekérvényesítő tevékenységet folytasson.

Ha a dohánytermelés jövedelmezőségét és kiszámíthatóságát elemezzük, úgy rendkívül lesújtó eredményt kapunk, hiszen az nem jövedelmező, kiszámíthatónak pedig egyáltalán nem nevezhető!   - Következhet tehát a kérdés, hogy alkalmas e az a munkamódszer, amit az elnökségünk gyakorolt, vagy alkalmasak e a nemrég megválasztott tisztségviselők vállalt feladataik végzésére, vagy egyáltalán van e szükség érdekképviseletre, - termelők szövetségére -?!!

Ahhoz, hogy e rendkívül súlyos, de egyáltalán nem alap nélküli kérdésekre valamennyien megnyugtatóan válaszolhassanak a teljesség igénye nélkül megkísérlek számot adni az elmúlt évben végzett munkánkról, elért eredményeinkről, sikereinkről, kudarcainkról. 

 

 

 


 

 


 








Kövessen minket