Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Nyidoter Hírlevél

2006.05.05. 13:37:47

 

 hspace=




ULT MAGYARORSZÁG RT


 



 


Hírlevél

2006.05.05.


Tisztelt Dohánytermelőnk!





Rövíd időn belül megkezdődik a dohány ültetése. Ennek kapcsán szeretnénk néhány fontos dolgot a figyelmébe ajánlani és tájékoztatni aktuális információkról:



• A 25/2006. (III.31.) FVM sz. rendelet szabályozza a 2006. évi kiegészítő nemzeti támogatás igénybevételét.

A rendelet 44 § (2) pontja értelmében a támogatás teljes összegére csak az a termelő jogosult, aki legalább 1,45 tonna/ha átlagtermés figyelembevételével megállapított mennyiségű dohányt érté-kesített a termelői csoport részére.



• A NYIDOTER KFT 2006. évi dohánytermesztési szerződését 1,55 tonna/ha átlagtermés figye-lembevételével kötötte meg tagjaival. Erről a NYIDOTER KFT küldött gyűlésének 27/2006. ha-tározata döntött.



Annak érdekében, hogy a fenti elvárásoknak megfeleljen a dohányt megfelelően előkészített táp-anyaggal jól ellátott területbe ültesse. A vízállásos területeket a dohányterületbe nem lehet beszá-mítani.



Fontosnak tartjuk a megfelelő tőszám (20-22 ezer db/ha) biztosítását.



Az eredményes termesztés érdekében a NYIDOTER KFT biztosítja a termesztéshez szükséges anyagokat (műtrágya, növényvédőszer, vetőmag, vagy palánta, fűzőzsineg).

Szükség esetén éves lejáratú forgóeszköz kölcsönt biztosít tagjai részére. A hitelezett eszközök biz-tonságos megtérülése miatt szükséges, hogy minden termelő hitelfedezeti bankszámlát nyisson a HVB Banknál és az állami támogatást erre a bankszámlára utaltassa az MVH-val.



A számlanyitással kapcsolatos teendőkről a körzeti agronómustól tájékoztatást kapnak, de informá-cióért a KFT könyvelőihez is fordulhatnak.



Az áruhitel és kölcsön folyósításának feltétele a hitelfedezeti számla megnyitása.

A HVB Banknál a számlanyitást követően keresse fel a NYIDOTER KFT könyvelését és hozza magával a bank által kiállított bizonylatokat. 














Tátrai László

NYIDOTER KFT


 Fekete Tibor

ULT Magyarország RT









Kövessen minket