Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohányfelvásárlás a DOFER Zrt-nél.

2006.09.13. 7:45:00



Dohányfelvásárlás a DOFER Zrt-nél.

2006.09.13.

Megkezdődött a 2006. évi termésű mesterséges szárítású dohányok átvétele a DOFER Zrt-nél

Benedek János vezérigazgató DOFER Zrt.A sok éves hagyományoknak megfelelően ez év augusztus második felében a dohánybeváltás kezdetét az átvételben közreműködő szakemberek részére szervezett mintacsomó bemutató előzte meg. Ennek minden alkalommal az a célja, hogy a szerződésben szereplő minőségi feltételek az évjárati sajátosságok figyelembevételével egységes megitélés szerint érvényesüljenek.

A Virginia dohányok átvétele ténylegesen augusztus 23-án a DÉDOSZ Szövetkezet, szeptember 6-án pedig a Szabolcsi Szövetkezet területén kezdődött meg.

A kedvezőtlen időjárás miatt az átvétel kezdete az előző évekhez viszonyítva csúszott, az átvett mennyiség időarányosan is elmarad a korábbi évek átlagától.

A nemrég megkezdődött felvásárlás végleges következtetések levonására még nem alkalmas, de az eddigi átvételek és mérések alapján a világos minőségű osztályok arányának, az egyes dohányosztályok egyöntetűségének csökkenése prognosztizálható. Kedvezőtlenebbül alakulnak a beltartalmi értékek is, alacsony nikotin- és cukortartalommal lehet számolni. Konkrét több tényezőre kiterjedő elemzést természetesen csak a beváltási szezont követően lehet végezni.

A mesterséges szárítású dohányok átvételét a DOFER Zrt-nél a termeltetési szerződésben szereplő 2006. november 15-i nappal tervezzük befejezni.


Benedek János

vezérigazgató
 

 









Kövessen minket