Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Szakmai út a UNIVERSAL EUROPE regionális központjába.

2017.04.04. 14:51:00


A UNIVERSAL EUROPE az elmúlt héten vendégül látta az ULT Magyarország ZRt és a NYIDOTER Kft kollégáiból, valamint nagyobb termelőiből álló szakmai csoportot. A dohányos szakembereket elkísérte tanulmányútjukon a megyei Agrárkamara elnöke is, aki így bővebb ismeretet kaphatott az európai dohánytermesztés helyzetéről és a magyar dohány integrációs folyamatáról az európai dohánykeverékekbe.

A sokszínű program során tájékoztatást kaptak a látogatók az európai dohánytermesztés jelenlegi helyzetéről, a várható piaci trendekről és a feldolgozási kapacitás folyamatos európai centralizációjáról Domenico Cardinali úrtól, aki a cégcsoport elnök vezérigazgatója. Az általános tájékoztatást követően gyárlátogatás, valamint nyersanyag és készárú bemutató volt. Itt a magyarországi dohánytermelők láthatták a hazai dohányok feldolgozását, valamint összehasonlíthatták a magyar, olasz és spanyol termelői leveles dohányokat.

A látogatás során a régióközpont vezető szakemberei részéről megerősítés hangzott el arról, hogy a magyar dohány integrációja az európai keverékbe sikeres és folyamatos. Ez a folyamat, hosszabb távú jövőt biztosít majd a hazai dohány termeltetésnek és termesztésnek. Ez a mindannyiunk számára kedvező eredmény a termeltető ULT Magyarország ZRt. és NYIDOTER Kft, valamint a dohánytermelők 2016. évi sikeres együttműködésének köszönhető.












Forrás: Fekete Tibor







Kövessen minket