Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Van-e megoldás? Vagy tényleg itt a vége?

2016.02.16. 21:19:00


Több mint 400 termelő vett részt azon a szerződtetést megelőző tájékoztatón, amit az ULT Magyarország Zrt. tartott Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban 2016. február 16-án.

Jóval a rendezvény megkezdése előtt már majdnem megteltek a széksorok, de a Kulturális Központ környékén még mindig igyekeztek a mosolygó termelők, hogy időben ott legyenek a tájékoztatón. Mosolyogtak, mert a dohányszerződés megkötése ünnep volt mindig számukra.

A rendezvény pontosan kezdődött és néhány perccel a kezdést követően, már csak rémült arcokat lehetett látni a teremben!

Sokkoló volt a látvány és sokkoló volt az előadás is, amit Bittner Imre az ULT Magyarország Zrt. vezérigazgatója tartott. A termelők mindenre számítottak csak arra nem, hogy itt a vége, ma felére csökkentik a termeszthető mennyiséget, holnap pedig megszüntetik a dohánytermesztést?

Több ezer ember veszti el a munkáját, az egyetlen megélhetését Észak- Kelet Magyarországon, mert a hazánkban működő külföldi gyártók és forgalmazók az elmúlt években egyre kevesebb, mostantól pedig egyáltalán nem vesznek magyar dohányt.

Ugyanis az országban kapható dohánytermékek, más ország dohánytermelőinek termékével van megtöltve, ezzel számukra biztosítva a megélhetés, de ezzel több ezer magyar ember megélhetése került veszélybe mára !

Van-e megoldás?

Vagy tényleg itt a vége?

 



Forrás: MADOSZ, Eisler József







Kövessen minket