Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Diplomáciai csempészcigaretta a magyar-ukrán határon

2016.05.23. 8:17:00


Szlovák diplomáciai küldeményként próbáltak Magyarországra juttatni egy kisbusznyi cigarettát az Asztély-Beregsurány határátkelőn.

A magyar-ukrán közúti határátkelő ukrán oldalának zöld folyosóján jelentkezett kilépésre egy szlovák rendszámú furgon. Vezetőjének viselkedése miatt az ukrán vámosok nem engedték tovább, és felszólították, hogy nyissa ki a jármű rakterét. A sofőr erre nem volt hajlandó, és visszafordulva megpróbálta elhagyni az átkelő területét. A kárpátaljai sajtóorgánumok információi szerint a járművezető diplomáciai védettségre hivatkozott.

A kilépési sorompónál azonban feltartóztatták, ahol a határőrség nyomkereső kutyája jelezte, hogy a jármű tiltott árut tartalmazhat. Ezt követően az ilyen esetekre felhatalmazott személyek jelenlétében kinyitották sofőr közlése szerint diplomáciai küldeményt szállító furgont, melynek raktere dugig volt cigarettával.

A vámosok közel 57 ezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott dohányárut számláltak össze, melyek összértéke jóval meghaladja a félmillió hrivnyát. A Szlovákiára nézve is kínos ügyben az Ukrán Biztonsági Szolgálat indított nyomozást – adta hírül az ukrán határőrség sajtószolgálata.Forrás: mon

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket