Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Közlemény

2016.06.23. 12:54:00


A Universal Leaf Tobacco Magyarország Zrt., a Universal Corporation (Richmond, VA, USA) leányvállalata, vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az idei évtől kezdve nem Magyarországon, a nyíregyházi üzemében fog dohányt feldolgozni.

Az európai dohánypiac jelenlegi helyzete a társaság tulajdonosát arra késztette, hogy megfontolja a magyar dohány feldolgozásának áthelyezését a vállalatcsoport egy másik, Magyarországon kívüli üzemébe. A feldolgozási tevékenység e koncentrációja várhatóan javítja a vállalatcsoport hatékonyságát az európai régióban, fokozva ezzel a magyar dohány versenyképességét a nemzetközi piacon.

Ha az elsődleges feldolgozási tevékenység megszűnik Magyarországon, a társaság működése átszervezésre kerül, melynek következtében jelentős létszámú állandó és szezonális foglalkoztatott munkahelye szűnhet meg. A társaság vezetése haladéktalanul párbeszédet kezdeményez az Üzemi Tanáccsal és minden érintett munkavállalóval.

A társaság továbbra is elkötelezett a Virginia és Burley dohányok termeltetése, integrálása és felvásárlása mellett Magyarországon, valamint fenn kívánja tartani a tradicionálisan meghatározó piaci jelenlétét az országban.Forrás: ULTH

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket