Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

FM: a fenntartható fejlődésről tárgyaltak az EU miniszterei

2016.12.20. 8:24:00


Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a fenntartható mezőgazdasági működést, valamint a vízhez kapcsolódó ökoszisztémák megőrzését szorgalmazta az EU Környezetvédelmi Tanácsának ülésén - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.

    Az ülésen az Európai Bizottság a 2030-ig szóló Fenntartható Fejlődési Keretrendszer uniós végrehajtásáról készült közleményét mutatta be, a dokumentumban kiemelten szerepel a víz kérdésköre, amely Magyarország számára hagyományosan fontos terület - írta az FM.
    A magyar delegációt vezető miniszter felidézte: a vízpolitika a 2011-es magyar EU-elnökség napirendjén is kiemelt helyen szerepelt. Az EU elnökségét 2017 első félévében betöltő Málta a körforgásos gazdaságot kezeli prioritásként - tette hozzá. Fazekas Sándor máltai kollégájával folytatott tanácskozáson hangsúlyozta, hogy a körforgásos gazdaság megvalósításában tekintettel kell lenni az egyes tagállamok eltérő körülményeire és gazdasági teherbíró-képességére.
    A keretrendszer másik lényeges eleme a vegyi hulladékok kérdése: ennek kapcsán a tanács aktív magyar közreműködéssel fogadott el a nemzetközi folyamatok összefüggéseire vonatkozó következtetéseket - áll a közleményben.
    A 2030-ig szóló Fenntartható Fejlődési Keretrendszert az ENSZ 2015 szeptemberében fogadta el. A dokumentum 17 célkitűzése a környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági szempontok összehangolását kívánja segíteni.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket