Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Drágul a cigaretta

2016.12.29. 9:00:00


A szerb parlament elfogadta a jövedéki adóról szóló törvény módosításait, amely szerint 2017-ben az országban 2,28 dinárral drágul a cigaretta jövedéki adója – közölte a Vajdaság Ma portálja. 

A cigaretta jövedéki adója dobozonként 64 dinára lesz, az adópolitika pedig 2020-ig hathavonta további 1,5 dináros emelést irányoz elő.

A szerb kormány korábban közölte, hogy a törvénymódosításoknak nem lesz nem kívánt hatása a piacon, és biztosítják a cigaretta gyártóinak és a beszállítóinak az üzleti környezetet, amelyben előre tudnak tervezni, ez pedig végül a jövedéki adóból származó stabil bevételt jelent majd Szerbia számára az elkövetkező időszakban.

A jövedéki adóról szóló törvénymódosítások érintik a kávé feldolgozását, pörkölését és csomagolását is, pontosabban a jövedéki adó mindenkire vonatkozik majd a termelésben, de a jövedéki adót nem emelték, így a kávé nem fog megdrágulni.

2017. január elsejétől nincs tervben az alkoholos italok jövedéki adójának növelése, hanem január végétől állandó rendszerességgel hangolják össze az alkohol jövedéki adóját a 2016-os fogyasztói árindexszel.Forrás: Népszava

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket