Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Zenta: Negyvenórás képzés mezőgazdasági termelők részére

2017.01.25. 8:53:00


Ma indult el a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány Dr. Berényi János Agrárinnovációs Irodájában az a negyvenórás növényvédelmi képzés, amelyet a Szent István Egyetem, a Pro Scientia Naturae Alapítvány és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége közösen szervezett meg a vajdasági mezőgazdasági termelők részére.

A Magyarország Földművelésügyi Minisztériuma és Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló képzésen összesen tizenöt adai, magyarkanizsai és zentai mezőgazdasági termelő vesz részt, hangzott el a megnyitóünnepségen, amelyen a szervezők nevében dr. Lengyel László, a Pro Scientia Naturae Alapítvány elnöke, Magyar Ferenc, a Szent István Egyetem főigazgatója és Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége elnöke, a támogatók nevében pedig Jakabné dr. Szalai Krisztina, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője, dr. Torda Márta, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője és mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket.

– Ez egy újszerű kezdeményezés, az agrárképzést hosszú éveken keresztül folytató Budapesti Corvinus Egyetem nyomdokaiba lépve meggyőződésünkké vált, hogy a gyakorlati felsőoktatás mellett olyan képzésekkel is foglalkoznunk kell, amelyek a gazdálkodókat hozzák helyzetbe, és valós gazdasági igényekre próbálnak meg reagálni – hangsúlyozta a Vajdaság Mának nyilatkozva Magyar Ferenc, a Szent István Egyetem főigazgatója, aki elmondta, örömükre szolgál, hogy elképzelésük megvalósításához sikerült támogatóként megnyerniük a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumát, valamint a Földművelésügyi Minisztériumot is.

– Ez a negyvenórás tanfolyam két részből fog állni, a tanfolyam egyik részében itt, Zentán, a zentai tagozat oktatói, illetve gödöllői oktatók és gyakorló szakemberek bevonásával egy elméleti és gyakorlati tudást is adó tanfolyami részt bonyolítunk le, majd egy magyarországi gyakorlati tapasztalatcsere-programmal fogjuk kiegészíteni a képzést. Ennek során a résztvevők laboratóriumokat és növényvédelmi állomásokat látogatnak meg, parlamenti látogatáson vesznek részt, találkoznak a növényvédelmi kamara munkatársaival, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége elnökével, Jakab Istvánnal is, aki a parlament alelnöke is egyben, a Földművelésügyi Minisztériumban pedig konzultálhatnak a helyettes államtitkár asszonnyal és a szakhatóságok vezetőivel is – tette hozzá Magyar Ferenc, aki elmondta, a képzést mielőbb szeretnék akkreditáltatni is, annak érdekében, hogy olyan oklevelet tudjanak kiállítani a résztvevők számára, amely a későbbiekben fontos előfeltétele lehet a különféle EU-s támogatások odaítélésének is.Forrás: VajdaságMa

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket