Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Eurómilliárdos veszteség az olasz mezőgazdaságban

2017.06.26. 7:39:00


Olaszországban idén eddig 1 milliárd euró veszteséget okozott a mezőgazdaságnak az átlagosnál magasabb hőmérséklet és a kiadós esők hiánya - közölte az olasz mezőgazdasági termelők szövetség.

Drasztikus lépésre kényszerültek

Az olasz kormány rendkívüli állapotot rendelt el olyan gasztronómiai központokban, mint az észak-olaszországi Parma és Piacenza térsége. A Velence közeli szőlőtermő vidékeken a borszőlőt a szokásosnál korábban szedik le, az alapanyag-ellátás szűkülése miatt kritikus helyzetbe kerültek a Nápoly térségében működő mozzarellakészítők, Szardínia szigetén pedig a pásztorok a főutakra kiállított traktoraikra kifeszített molinókon kérik az arra haladókat, hogy segítsenek megmenteni jószágaikat.

Roberto Moncalvo, a mezőgazdasági termelők szövetségének elnöke azt mondta, Olaszországban az éghajlat kezd "trópusivá" válni. A szervezet vezetője szerint ha Olaszország fenn akarja tartani a magas minőséget a mezőgazdaságban, akkor egyrészt meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy az esős időszakban lehullott csapadékvizet fel lehessen fogni és azt tárolni, másrészt nem szabad tovább halogatni a szerkezeti átalakítások végrehajtását az ágazatban.

Hatalmas gondot okoz a szárazság

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által megjelentetett átfogó jelentés földünk száraz területeinek erdő- és faállományáról ad minden eddiginél részletesebb képet. Emberek millió élnek ilyen környezetben és élelmezési helyzetüket a klímaváltozás tovább nehezítheti.

A mintegy 6,1 milliárd hektárnyi száraz terület, ez több mint kétszerese Afrika területének, harmadán találhatók fák, 18 százalékát borítják erdők. Becslések szerint 2 milliárd ember él ezeken a területeken – 90 százalékuk fejlődő országokban.Forrás: Tőzsdefórum

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket