Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A jövő mezőgazdaságának alapja lehet az izraeli startup cég innovációja

2017.07.10. 8:13:00


Komoly fába vágta fejszéjét egy izraeli vállalat, amely egy, az eddigieknél jóval okosabb mezőgazdasági rendszer kiépítésén fáradozik. Az ötlet valóban innovatív és komoly segítséget jelenthet a gazdálkodóknak a termesztési ciklus során.

Jó pár milliárd dollárt gyűjtött már össze egy izraeli startup cég annak érdekében, hogy egy tanítható mezőgazdasági rendszert dobhasson a piacra. Találmányuk lényege a jelenleg elérhető, a gazdák rendelkezésére álló technológiák és eszközök – például drón, vagy a műholdas adatok és képek – által szolgáltatott adatokat egy rendszeren belül tudják a gazdálkodók alkalmazni.

Forradalmi újdonsággal állt elő egy izraeli cég, melyet üvegházban és szántóföldön is sikerrel lehet alkalmazni

 

A rendszer a tervek szerint üvegházakban, de akár a szántóföldeken is kiválóan alkalmazható lehet. Kamerák segítségével gyűjti be és vizsgálja meg a szükséges adatokat. Ezeket később felhő alapú tárhelyben tárolja és értesítést küld a fontosabb eseményekről.

Segítségével korán diagnosztizálhatóak lesznek a növénybetegségek, ez pedig sok veszteségtől kímélheti meg a termelőket. Sőt, az új rendszerrel megfigyelhető a növények összes fejlődési stádiuma, és ha szükséges, azonnal be lehet majd avatkozni.Forrás: magro.hu

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket