Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Magyarország számára a közös agrárpolitika óriási fejlődési lehetőséget jelent az agrárkamara szerint

2017.08.29. 8:26:00


Magyarország számára az uniós agrárpolitika óriási lehetőséget és fejlődést jelent, ugyanakkor az egyre szigorodó előírások miatt több követelménnyel szembesülnek a gazdálkodók és az élelmiszeripari szereplők - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  

    A NAK elnöke szerint az európai mezőgazdaság magas szintű élelmiszerbiztonságot garantál,  ez a szigor azonban nagyon sok adminisztratív és egyéb terhet ró a gazdálkodókra.
    Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi rendszer támogatás nélkül nem biztosítana jövedelmet a gazdálkodóknak.
     Hozzátette: nem számol a közös agrárpolitika megszűnésével és kivezetésével. A támogatási rendszer átalakítása sem feltétlenül szükségszerű, de valamilyen "finomhangolás" biztosan lesz, hiszen folyamatosan ígérik az egyszerűsítést.
    A közös agrárpolitika kialakításáról szóló diskurzusban Franciaország és Németország van a legjobb alkupozícióban, megállapodásaik hatással vannak az egész uniós agrárpolitikára. Ezen kívül erős agrárország még Hollandia, Dánia, Spanyolország, Olaszország - tette hozzá.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket