Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Az őstermelők helyett is a NAV készíthet szja-bevallásokat

2017.11.13. 8:59:00


Jövőre már az őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek helyett is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el a személyijövedelemadó-bevallást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére született változtatás 350 ezer embert érinthet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly nagyjából négymillió ember személyijövedelemadó-bevallását készítette el a rendelkezésére álló információk alapján – közölte közleményében a NAK. A köztestület szerint jövőre további 350 ezer embert mentesíthet a bevalláskészítés kötelezettsége aló, hogy a mezőgazdasági őstermelők és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélyek helyett is az adóhivatal készítheti el a dokumentumokat.

A változtatásokat a NAK kezdeményezte. Az Országgyűléshez benyújtott indítvány arról is rendelkezik, hogy jövőre a munkáltatók szja-készítési terhei is csökkenhetnek, mivel a NAV minden adatot megkap a munkáltatóktól, és ezek alapján a hivatal is kiállíthatja a dokumentumokat.Forrás: agrárszektor

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket