Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Fazekas Sándor: a gazdák segítése a célja a V4 agrárkutatási együttműködésnek

2017.11.16. 8:23:00


A gazdákat segítenék azok a kutatások, amelyeket a visegrádi országok agrárkutatási intézményei összehangoltan végeznének - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

    A minisztert a reggeli műsorban azután kérdezték, hogy a visegrádi országok agrárkutatási intézményei pár nappal ezelőtt partnermegállapodást kötöttek.  
    Fazekas Sándor tájékoztatása szerint a kutatások egyebek mellett olyan növényi fajokra összpontosítanának, amelyek bírják az éghajlatváltozást, illetve piacképes terméket jelentenek a gazdáknak.
    Közép-Kelet-Európában rengeteg olyan adottság van, amelyre az együttműködést építeni lehet - jegyezte meg Fazekas Sándor. Éles a verseny a nemzetközi piacon, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ugyanabban a kérdésben a térségen belül több helyen is végezzünk átfogó kutatásokat - tette hozzá.  
     A miniszter arra is kitért, hogy a mezőgazdaságon belül már szinte csak hiányszakmák vannak, és a következő néhány évben ötvenezer új állás jelenhet meg a területen.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket