Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Majdnem 2000 doboz cigarettát próbáltak becsempészni az országba

2017.11.20. 9:13:00


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1 780 doboz adózatlan cigarettát és 1 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le három személyautóban Röszkén. A sofőrök ellen feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú járművet ellenőriztek Röszkén. Az autót vezető szerb férfi és utasa úgy nyilatkozott, hogy nem visznek magukkal bejelentenivaló árut.

A NAV munkatársai első ránézésre átalakítás nyomait fedezték fel a járművön, ezért szigorított ellenőrzést tartottak. A vizsgálaton a pénzügyőrök a gyári műanyag fenéklemez felett, egy házilag kialakított, lemezelt rejtekhelyről összesen 1 316 doboz Ashima márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki. 

Később szintén egy szerb autót ellenőriztek a pénzügyőrök. A magyar sofőr ugyancsak azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelentenivaló árut, azonban a pénzügyőrök őt is félreállították. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen a jármű üzemanyagtartályából 326 doboz Pall Mall és LM márkájú adózatlan cigaretta, valamint 1 kilogramm vágott, fogyasztási dohány került elő. 
A férfi a füstölnivalót magánénak vallotta, azonban annak adózott voltát igazolni nem tudta. Elmondta továbbá, hogy az úti célja Szeged volt. 

Fennakadt a pénzügyőrök ellenőrzésén az a szerb autó is, amelynek a tetőkárpitjában összesen 138 doboz LM és Marlboro márkájú  adózatlan cigaretta lapult.

A NAV munkatársai a több mint kétmillió millió forint értékű cigarettaszállítmányt és dohányt lefoglalták és mindhárom ügyet költségvetési csalás gyanújával átadták a pénzügyi nyomozóknak. Forrás: délmagyar

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket