Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

FM-államtitkár: Magyarország különleges szakmai partnerként tekint Ugandára

2017.11.24. 7:03:00


Magyarország különleges szakmai partnerként tekint Ugandára - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára Okello Oryem, ugandai külügyminiszter-helyettessel folytatott tárgyaláson szerdán Budapesten, a tárca által az MTI-nek eljutatott közlemény szerint.

    Nagy István kiemelte: Magyarország világszínvonalú agrárszakértelemmel rendelkezik, amit szívesen osztana meg Ugandával is. Az államtitkár az ugandai partner figyelmébe ajánlotta a magyar agrárinnováció megoldásait a víztakarékos növénytermesztés és az akvakultúra területén, valamint jelezte, hogy a magyar állategészségügyi tapasztalat is nagy érdeklődésre tarthat számot a klímaváltozás miatt új betegségekkel, parazitákkal küzdő állatállomány számára.
    A közlemény szerint az ugandai külügyminiszter-helyettes kifejtette: számukra nagyon fontos, hogy termékeik megfeleljenek az európai sztenderdeknek, ezért olyan élelmiszerbiztonsági rendszer felállítását tervezik, amely szavatolja a világszínvonalú ugandai termékek előállítását, és ebben számítanak a magyar szakértelemre is.
    A kelet-afrikai ország Magyarországhoz hasonlóan komoly, de csak részlegesen kiaknázott mezőgazdasági potenciállal bír, mezőgazdasági fejlesztési elképzelései a magyar technológia- és szaktudás-export szempontjából is lehetőséget jelentenek a magyar vállalatoknak - közölte a tárca.Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket