Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Eddig 38 milliárd forint támogatást ítélt oda a Miniszterelnökség terménytárolók fejlesztésére

2017.12.27. 8:49:00


A Miniszterelnökség eddig 838 mezőgazdasági termelőnek 38 milliárd forint támogatást ítélt meg terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

    A Miniszterelnökség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a mezőgazdaság versenyképességének javításához jelentősen hozzájárul a megtermelt szántóföldi termények tárolási és szárítási kapacitásainak, valamint erőforrás-hatékonyságának biztosítása, illetve fejlesztése. Ezért a kormány 20 milliárd forintot különített el kisméretű terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére
    Ezt az összeget azonban a Miniszterelnökség a jelentős túl-igény miatt megemelte, és első körben összesen 838 kérelmet bírált el pozitívan mintegy 38 milliárd forint értékben. A támogatásnak köszönhetően a gazdálkodók egyéni projekt esetén maximum 100 millió forint, kollektív projekt esetén pedig legfeljebb 300 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósíthatják meg beruházásaikat.
    A Miniszterelnökség kiemelte, hogy az értékelés folyamatosan zajlik, a megítélt támogatás összege és a nyertes projektek száma növekedni fog a következő időszakban.
 


 
  

 
 


Forrás: mti

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket