Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Fazekas: ott is lehet termelni, ahol nincs öntözés

2018.01.17. 8:40:00


Több olyan eljárás és készítmény létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint így azokon a területeken is lehet növénytermesztéssel foglalkozni, ahol nincs lehetőség öntözésre.

Minden lehetőséget meg kell ragadni a talajnedvesség megőrzésére – hangoztatta Fazekas Sándor a „Csökkenthető az aszálykár?” című szakmai konferencián. Azokon a területeken, ahol nincs víz, a régi módszereken kívül számos új megoldás is rendelkezésre áll már. Ezek együttes alkalmazásával takarékosabb termelés, nagyobb bevétel érhető el – vélte a miniszter.

Fazekas Sándor szerint a klímaváltozás, illetve, a szélsőséges időjárás alapjában befolyásolja a mezőgazdaság jövőjét, a növénytermesztés lehetőségeit. A gazdák – tette hozzá - akkor tudnak eredményesek lenni, ha komoly szakmai háttérre támaszkodhatnak. A digitalizáció megjelenésével a mezőgazdaságban korszakváltás kezdődött, és a korszerű megoldások széles körben terjednek, ezért az agrárium egyik legnagyobb kihívása ezeknek az alkalmazása.Forrás: agrárszektor

Időjárás
Máshol vagyok:Kövessen minket