Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

10 millió szál hamis „piros Marbi”

2021.03.02. 6:36:00


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy kamion rakterében csaknem ötszázezer doboz, megközelítőleg 10 millió szál ismeretlen eredetű – feltehetően hamisított – adózatlan cigarettát találtak Nagylaknál. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök Nagylaknál egy román kamiont ellenőriztek, ami a bemutatott sorszámnélküli fuvarokmány alapján Németországból Romániába szállított több mint 13 tonna higiéniai terméket. Az okmányok ellenőrzése után a járművet a NAV munkatársai röntgenberendezéssel is átvilágították. Kiderült, hogy a szállított áru eltér az okmányokban szereplőktől, a röntgenfelvétel alapján egyértelműen látszott, hogy a rakomány egynemű, azaz nem lehet különféle higiéniai termék.

A raktérben lévő 33 raklapon, 990 jelöletlen kartondobozban csaknem félmillió doboz, azaz 10 millió szál zárjegy nélküli Marlboro márkajelzésű cigaretta volt.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 600 millió forintot érő füstölnivaló lefoglalták, a sofőr ellen pedig költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.Forrás: NAVKövessen minket