Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Kedves Dohánytermelő társaim, barátaim!

2021.04.09. 7:35:00


Kedves Dohánytermelő társaim, barátaim!

 

A Magyar Dohánytermesztők Szövetségének 2021.03.23-án megválasztott új elnökeként szeretnék köszönetet mondani a küldötteknek a jelölésért és a megtisztelő bizalomért. A tőletek kapott bizalmat szeretném, a megbízatás ideje alatt megszolgálni, az elnökségre ruházott felhatalmazást a magyar dohánytermesztés javára használni, a növénykultúra közeljövőjét jó irányba fordítani.Egyúttal szeretném megköszönni Bényei Illés elnök, és Eisler József alelnök uraknak a munkáját az ágazatért tett erőfeszítéseiket és elért eredményeiket.

Mindenki elvárásának nehéz megfelelni, de erre vállalkozom és ez a cél fog vezérelni minden helyzetben. Az elnökségi tagokkal azonnal munkához fogunk látni, vannak olyan sürgető feladatok, amelyek nem halaszthatók tovább.

Nehéz időszak előtt állunk hiszen egy új közös agrárpolitikai ciklus kezdődik az Európai unióban. A támogatások feltételrendszerében eltolódás várható a környezetvédelem a környezettudatosság és a fenntarthatóság irányába. Az új szabályozásnak való megfelelés jelentős kihívás elé állítja az ágazat szereplőit, aminek meg kell felelnünk.

Néhány évvel ezelőtt már elindult a Fenntartható Dohánytermesztés Program, mely alapfeltétele a dohánytermesztés hosszú távú fennmaradásának. Ezen a területen együtt kell működni az elsődleges feldolgozókkal, hogy a dohánytermelés jövedelmezőségét biztosítani tudjuk.

Szeretném a jövőben szorosabbra fűzni a szakmai kapcsolatot a Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályával, a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei és országos vezetőivel.

Javaslataitokra, véleményeitekre és visszajelzéseitekre mindig nyitott elnök és elnökség szeretnénk lenni. Kérem a segítségeteket, hogy észrevételeitekkel, ötleteitekkel, vagy munkátokkal támogassátok a Magyar Dohánytermesztők Országos Szövetségét. Reméljük, hogy erőfeszítéseinknek rövidesen érzékelhető eredménye lesz.

 

 Nyíregyháza, 2021. 03.29.

Kenyeres Sándor
megválasztott MADOSZ elnök
  Telefon: 06 30 9034820

                                                                                                             



Forrás: Kenyeres Sándor







Kövessen minket