Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

ULT Magyarország Kft közleménye: Befejeződött a 2021 termésű Virginia dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél.

2021.12.10. 8:12:00


December 9. befejeződött az ULT Magyarország Kft-nél a 2021 termésű Virginia dohányok felvásárlása, így az idei Virginia dohány felvásárlási ciklusunkat lezártuk. A dohánytermelőinknek a termésük értékesítésére augusztustól, december elejéig 35 felvásárlási napot biztosítottunk. A teljes termés 15%-al haladta meg a szerződött mennyiséget, melyet maradéktalanul felvásároltunk.

A termés minősége sajnos jóval gyengébb volt, mint amire számítottunk a szezon kezdetén.  Termelőink 2021-ben nagyobb tápanyag dózisokat alkalmaztak, bő termésre készülve. A száraz, aszályos időjárási periódusok miatt a nitrogén tápanyag felvétele később történt meg, ami az érés idejét jelentősen kitolta. A rendelkezésre álló, limitált szárítókamra kapacitás viszont egy betakarítási kényszert indukált, melynek eredményeként jelentősen nőtt a „zöld”, „zöldes árnyalatú” dohányok részaránya.

Az ULT Magyarország Kft napokon belül minden szerződött Virginia termelőjét levélben keres meg és tájékoztatja partnereit a 2021 évi felvásárlási szezonnal kapcsolatosan.

Összességében megállapítható, hogy minden termelőnk törekedett lehetőségeihez mérten, a legjobb teljesítmény élérésére. Munkájukat köszönjük!

 



Forrás: Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft







Kövessen minket