Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

ULT Magyarország Kft 2022. április 5. (kedd) lezárja a 2022. évi dohánytermesztési szerződések kötését - áll a közleményükben

2022.03.29. 8:19:00


Tisztelt Dohánytermelő Partnereink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a 11/2022. (III. 25.) AM rendelet értelmében, mely az idei dohánytermesztés támogatását szabályozza, az ULT Magyarország Kft 2022. április 5. (kedd) lezárja a 2022. évi dohánytermesztési szerződések kötését.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendelet 1.§, 6. pont értelmében a támogatás szempontjából számított referencia területük a 2022. évi egységes kérelemben bejelentett dohány területméret és a dohánytermelőnek az elsődleges feldolgozóval a 2022. évre kötött felvásárlási szerződésben szereplő dohánymennyiség megtermelésére szolgáló, az elsődleges feldolgozó által a 2022. évre vonatkozó előzetesen igazolt területméret közül a kisebb terület lesz.

A rendelet 4.§, 1. és 3. pontjai értelmében a dohánytermelő 2022. április 11. és 25. között elektronikus úton támogatási kérelmet kell, hogy benyújtson. Ehhez a kérelemhez csatolnia kell az elsődleges feldolgozónak az igazolását a 2022. évre megkötött dohánytermesztési szerződés adataival.

A fenti feltételek maradéktalan és időberni betartása érdekében zárjuk le a szerződtetési ciklusunkat 2022. április 5. Kérjük, hogy a termesztési szerződésekben olyan mértékű dohánytermő területre kössenek szerződést, mely majd meg fog egyezni az egységes kérelemben szereplő dohánytermő területtel, mert a későbbiekben szerződésük módosítására és utólagos igazolások kiadására a rendelet szerint nincs lehetőség.

 

Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.



Forrás: Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.







Kövessen minket