Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Komoly felvásárlást hajthat végre a Philip Morris

2022.10.27. 7:53:00


Az Iqos-t gyártó Philip Morris az EU trösztellenes hivatalának áldásával vásárolhatja meg a dohányalternatívákat gyártó Swedish Match céget.

A Marlboro gyártója, a Philip Morris a jelek szerint megkapja az EU trösztellenes jóváhagyását a Swedish Matchért tett 16 milliárd dolláros ajánlatához, miután felajánlotta a célpont logisztikai üzletágának eladását - közölték hétfőn az ügyet ismerő személyek a Reutersszel

A Philip Morris még májusban jelentette be az üzletet, amelynek célja jelenlétének bővítése a cigarettaalternatívák gyorsan növekvő piacán. A társaság a hónap elején nyújtotta be az Európai Bizottságnak a kérvényt a felvásárlásra. Az amerikai vállalat arra törekszik, hogy 2025-re a füstmentes termékek értékesítését bevételeinek több mint felére növelje.

A stockholmi székhelyű Swedish Match ellenőrzi a világpiac mintegy felét a Snus, egy skandináv nedves szájdohánytermék piacán, amelyet a felhasználók a felső ajkuk mögé helyeznek. A svéd cég a nikotinos tasakok globális piacvezetője is.

Az Európai Unió versenyhivatala – amelynek a menetrend szerint október 25-ig kell döntenie az ügyletről –, nem kívánt nyilatkozni. A Philip Morris és a Swedish Match szintén nem kívánta megerősíteni a Reuters értesülését.

A Philip Morris a múlt héten megemelte a Swedish Matchra tett ajánlatát, hogy megnyerje a részvényeseket az üzlethez. A fedezeti alapok, köztük az Elliott Management Corp. a magasabb ajánlat reményében növelte részesedését a Swedish Matchben. A svéd törvények értelmében a Swedish Match részvényeseinek 90 százalékának jóvá kell hagynia az ajánlatot november 4-ig. A Philip Morris ragaszkodik ehhez az elfogadási arányhoz.



Forrás: napi.hu







Kövessen minket