Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Ezzel a modern technikával fogja el a NAV a cigarettacsempészeket

2023.03.20. 7:07:00


Drónokkal szállítva is próbálnak cigarettacsempészek dohányárut bejuttatni az országba, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egészen a légtérig folyamatosan ellenőrzik a zöldhatárt: hőkamerákkal figyelik az eget és a repülési pontokat is feltérképezik, így követik, majd földet érés után begyűjtik az érkező csomagokat.
 

A NAV csütörtökön közölte: a légteret is kihasználnák a cigarettacsempészek, jól látható még éjjel is az égen, ahogy a drónok a határszakasz magyar oldalán közelednek.

Járőreik az elmúlt hónapokban több drónberepülést is észleltek, és mintegy háromezer doboz adózatlan cigarettát gyűjtöttek össze –írták.


A legutóbb Tiszamogyorós térségében bukott le egy bűnözői csoport. 

A hőkamerák segítségével már a levegőben észrevettek a járőrök egy csomagszállító drónt, majd azt is látták, ahogy egy ember több dobozt összeszedett a földről.

Ebben az esetben 750 doboz, 1,6 millió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök.


Hozzátették: az elmúlt három évben tizenhárom esetben akadályozták meg a NAV járőrei a drónos csempészeket és több mint tizenhatezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le

az elmúlt három évben tizenhárom esetben akadályozták meg a NAV járőrei a drónos csempészeket és több mint tizenhatezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le.

A NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik, és a rendőrséggel együtt már a levegőben is óvják a beérkező csempészárutól a magyar határszakaszt – áll a közleményben.



Forrás: Nav - Magyar Nemzet







Kövessen minket