Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Romániai dohánytermesztés.

2014.10.21. 8:31:58



 



 



Az elmúlt heti termelői szemlénken azt tapasztaltuk, hogy termelőink jelentős része betartotta a szerződéses előírásainkat, de még mindig vannak hiányosságok. Az idei termés betakarítását befejezve, az előző évek átlagtermése fölötti termésmennyiséget értek el, mely a kedvező, csapadékos évjáratnak köszönhető.






Az ULT Magyarország Zrt 2014-ben a romániai dohánytermesztők egy szűk körével kötött termesztési szerződést, három termelői csoporton keresztül. Csak azok a korábban is dohányt termelő partnerek kaphattak a termeltetőtől szerződéskötési lehetőséget, akik a korábbi években előírt technológiai színvonalnak és a minimális szerződéses elvárásoknak eleget tettek . Ez a gyakorlat a későbbiekben is meghatározó lesz a mindenkori piaci helyzetnek megfelelően.



Az elmúlt heti termelői szemlénken azt tapasztaltuk, hogy termelőink jelentős része betartotta a szerződéses előírásainkat, de még mindig vannak hiányosságok. Az idei termés betakarítását befejezve, az előző évek átlagtermése fölötti termésmennyiséget értek el, mely a kedvező, csapadékos évjáratnak köszönhető. Az utolsó törések jelenleg még száradnak, de az alj és alsó anya levelek száradása már befejeződött.



A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a romániai Burley termés felvásárlása december hónap első felében indul az ULT Magyarország Zrt-nél.























Kövessen minket