Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Feladataink


1. A dohánytermesztést érintő törvényi szabályozások, állami önkormányzati vagy társasági intézkedések, beavatkozások előzetes véleményezése, szükség szerint változtatások indítványozása, a megfogalmazott érdekek képviselete bármely fórumon, az alapszabály által felhatalmazott képviselő útján és meghatározott formában. Egyetértési jog gyakorlása a vonatkozó jogszabályi felhatalmazások alapján.

2. Megállapodások, szerződések előkészítése és megkötése az állami és társadalmi, önkormányzati és gazdálkodó szervezetekkel, valamint az ide vonatkozó agrárpiaci rendtartás dohánytermesztésre vonatkozó intézkedések tekintetében.

3. Ajánlások kidolgozása a minőség javítására, a fajtaváltásra, az árképzésre, valamint a műszaki és technológiai fejlesztések területére, különös tekintettel az ágazat vidékfejlesztési jelentőségére.

4. Az eredeti környezeti állapotot fenntartó dohánytermesztés megvalósításának elősegítése, a folyamatos technológiai fejlődés mellett, szem előtt tartva a foglalkoztatás jelenlegi szintjének megtartását, amely elősegíti a vidéki lakosság biztosabb megélhetését.

5. A dohánytermesztő szakemberképzés feltételrendszerének figyelemmel kisérése és fejlesztésének kezdeményezése. Az internetes szaktanácsadás megvalósítása.

6. A dohánytermesztés gazdasági környezetének befolyásolása a távlati termesztési feltétel fenntarthatósága érdekében, különös tekintettel a feketekereskedelem elleni harcra.

7. A gyenge adottságú és hátrányos helyzetű dohánytermő vidékeken a foglalkoztatás fenntartása, ezáltal a vidékfejlesztés elősegítése.







Kövessen minket