Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Versenyfutás az idővel, még tart a dohány magvetése, de a palántanevelés elindul..

2020.03.20. 9:00:00


             Eisler József

A dohánytermelők időben megkezdték a dohány magvetését, de jelenleg is tart még. A tálcák is lassan helyére kerülnek, és ha ez így lesz, akkor elindulhat a dohánypalánták nevelése. Ez az időszak most nagyon fontos a termelés szempontjából, mert a palánta nevelését most kell elkezdeni, mert dohánytermesztés csak akkor lehet, ha van palánta, ha pedig van palánta, van munka a dohánytermelőknek és a munkavállalóknak is.

Az időjárás kedvező volt az elmúlt napokban, hetekben és egy-két nap talán még segítségünkre is lesz, /lehet/ a munkák szempontjából. Ha ezt a csatát megnyerjük, mert megnyerjük, akkor lesz munka, lesz dohánytermesztés. Az elkövetkező hetek nem igényelik a túl sok munkaerő foglalkoztatását, szerencsére ez nagy könnyebbség, így többet tudunk magunkra, szeretteinkre dolgozóinkra figyelni annak érdekében, hogy a következő csatánkat is megnyerjük. Mert azt is megnyerjük!

Vigyázzunk magunkra, szeretteinkre, embertársainkra és gondolkodjunk, cselekedjünk felelősség teljesen, ahogy ezt tesszük a dohánytermelésben is.

               

 



Forrás: MADOSZ Fotó: Májer Ferenc







Kövessen minket