Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Megtartotta szerződtetési tájékoztatóját a DOFER Zrt.

2023.02.28. 8:04:00


A DOFER Zrt. a 2023. évre vonatkozó szerződtetéssel kapcsolatban tájékoztatót tartott termelőiknek február 27-én hétfőn. Az Apagy Gála étterem és panzióban megtartott tájékoztatón a DOFER Zrt. részéről Pomázi István vezérigazgató és Orosz Tibor fejlesztési igazgató ismertette az ez évre vonatkozó termelési feltételeket, lehetőségeket cégüknél.

Kiemelten fontosnak tartják, a termés mennyiségének és minőségének a javítását, mert a piaci lehetőségeiket, a vevőiket szeretnék maradéktalanul kielégíteni, mind a Virginia mind a Burley típusú dohányokból.  A tavaly júliusban megállapított felvásárlási árakat további 50 százalékkal emelik meg, az említett célok elérésének segítése érdekében és továbbra IS alkalmazzák a felár rendszerüket.

A termelők bár elismerik a jelentős felvásárlási ár emelését, de számos nyitott kérdés van előttük úgy, mint az input anyagok költségeinek alakulása, a villany, a gáz, a gázolaj árának alakulása, na és a termés mennyiségének és minőségének javítása érdekében szükséges öntözés körüli tájékozatlanság, valós vagy valótlan információk keringése.

A szerződések megkötésével, amely a március 1-én kezdődik, elindul a 2023. évi dohánytermesztési szezon a DOFER-nél és termelőinél. A napokban a fóliák rendbetételével, a fóliák felhúzásával, a magvetéssel elkezdődik a palántanevelés.

 



Forrás: Dofer Zrt. Fotó: Májer ferenc







Kövessen minket