Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Az ULT Magyarország Zrt február 13.án kezdi el a 2017. évi szerződések kötését

2017.02.13. 7:20:00


Az ULT Magyarország Zrt február 13.án  kezdi el a 2017. évi termesztési szerződések kötését a dohánytermelő partnereivel.

A 2016. évi termés felvásárlása napokon belül befejezésre kerül. A Nyíregyházi székelyű elsődleges feldolgozó a termelőitől minden megtermelt dohányt felvásárolt, mely a szerződött mennyiséget jelentősen meghaladta. A kedvező évjárat segített abban, hogy a termelők a jobb minőség és magasabb termésmennyiség elérésével árbevételüket növelni tudták az előző évihez képest. A 2016. évi eredmények alapján a magyarországi termés 75%-át felvásárló cég 2017.-ben folytatja az előző évben megkezdett két éves termeltetési programját. Idén is 3.500 tonna Virginia és 1.000 tonna Burley dohány megtermeltetésére kötnek szerződést a termelőikkel. A szerződések megkötésekor a korábbi évek gyakorlatának megfelelően felvásárlási garanciát biztosítanak minden megtermelt dohányra. A minőségi és mennyiségi termesztés ösztönzése érdekében fenntartják termelési felár rendszerüket.

Az elmúlt évi termés kiszállítása az olaszországi feldolgozó üzemekbe folyamatos, ahol a magyar dohány feldolgozása történik elkülönítetten és beintegrálva egy európai dohánykeverékbe. Az első visszajelzések alapján a nemzetközi vevők elégedettek a 2016. évi terméssel és a későbbi években is magyar dohányt kívánnak vásárolni. Ennek az új piacnak a megteremtése egy hosszú távú termesztési lehetőséget biztosít majd az ULT Magyarország Zrt és a NYIDOTER KFT termelőinek. A cég vezetése az elmúlt év decemberében ennek megfelelően elkezdte a tárgyalásokat az illetékes kormányzati szervekkel a 2018-2020 termesztési időszak dohány támogatásainak érdekében.



Forrás: ULT Magyarország ZRt







Kövessen minket