Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

2017. évi Burley dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Zrt-nél

2017.12.04. 8:21:00


2017 december 11-15 között 300 tonna Burley dohány felvásárlását tervezi az ULT Magyarország ZRt és NYIDOTER Kft a termelői értékesítési igényeket figyelembe véve. Ez a várható idei termés mintegy negyede.

A burley termés nagyobbik részét 2018 január második hetétől folyamatosan fogják felvásárolni. A felvásárlási ciklust a napokban megtartott mintacsomó bemutató előzi meg, melyen a különböző termeltetési körzetből származó dohányanyagokat a kollégákkal közösen tekintik át.

A termeltető bizik abban, hogy az idei termelői képzéseken elhangzottaknak megfelelően az értékesítésre felkínált dohányoknál a törési övezetek és a különböző minőségi osztályhoz tartozó dohánylevelek megfelelően lesznek elkülönítve. Egyúttal szeretnék a termelők figyelmét felhívni a megfelelő csomagolási nedvességtartalom betartására is, mivel a felvásárolt termés leghamarabb 2018 májusában kerül feldolgozásra. A túlzott nedvességtartalmú dohányokat hosszabb ideig tárolni minőség romlás nélkül nem lehet, ezért az ilyen tételeket nem fogják megvásárolni. Az idei évben már a termés két harmada kerül kartonba csomagolva értékesítésre. Ezt a csomagolási eljárást alkalmazó termelőknek, a zárt tárolótér miatt, fokozottan kell a megfelelő csomagolási nedvességtartalomra figyelni. A dobozos csomagolás alkalmazása a Burley dohányoknál nagy technológiai előrelépés abban az esetben, ha a termelő korrektül betartja a Nyidoter Kft agronómusainak ide vonatkozó szakmai utasításait.
 








Forrás: Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország ZRt







Kövessen minket