Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohánytermelői látogatás Assisibe

2018.04.09. 8:16:00


Második alkalommal látogathattak el az ULT Magyarország KFT szervezésében, a NYIDOTER KFT szakemberei és dohánytermelői a Deltafina, Assisiben lévő FCV feldolgozó üzemébe.

A vendégeket az UNIVERSAL EUROPE elnök-vezérigazgatója, Domenico Cardinali úr köszöntötte. Cardinali úr a tájékoztatójában, elismerte és megköszönte a magyar dohánytermelők együttműködését az idén megkötött három éves termesztési szerződések alapján. Hangsúlyozta, hogy a megkötött szerződések biztosíthatják a szerződött dohánytermelőink középtávú piaci biztonságát. Beszámolt a UNIVERSAL EUROPE jelenlegi piaci helyzetéről, az EU dohánytermesztési eredményeiről és az ágazatot érintő egyéb fontos kérdésekről.

Az általános tájékoztató részeként Giorgio Marchetti úr, a UNIVERSAL EUROPE feldolgozási igazgatója részletesen bemutatta az EU tagországonkénti FCV és BLY termesztési adatait, valamint a kontinens, jelenleg működő dohány feldolgozó kapacitását. Marchetti úr részletes tájékoztatást adott az Assisiben és Francolisében lévő feldolgozó üzemeink kapacitásáról és paramétereiről. A tájékoztatás kitért a magyarországi dohányok felhasználhatóságáról, azok potenciális vevői köréről és azokról a feltételekről, melyeknek meg kell felelnünk a piac megtartása érdekében.

A tájékoztatót követően a vendégek üzemlátogatáson vettek részt, mely során magyarországi termésű FCV dohányok feldolgozását tekinthették meg.

A program végén a látogatók nevében Kenyeres Sándor a NYIDOTER KFT ügyvezetője mondott köszönetet a vendéglátóknak a tartalmas szakmai program biztosításáért, valamint a kölcsönös előnyöket biztosító együttműködésért.

Az üzemlátogatási program az elkövetkező években is folytatódik majd, hogy a hazai termelők első kézből tájékozódhassanak a UNIVERSAL EUROPE feldolgozási technológiai színvonaláról és a mindenkori minőségi követelményeiről.











Forrás: ULT Magyarország Zrt.







Kövessen minket