Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Várjuk a minőségi fotókat

2020.07.06. 13:21:00


A 2020. év sok tekintetben emlékezetes marad majd évekig, sok emléket fog maga mögött hagyni, sajnos jelenleg több a kellemetlen, mint a kellemes emlék. Az év hátralévő részében nagyon össze kell, szednie magát ennek az évnek, hogy csak a kellemetlen szó használata eléggé kifejezze azokat az érzelmeket, amelyeket generált, az emberekben, a dohánytermelőkben.

Nem lesz egyszerű, mert a kimosott műtrágya, a talaj felső rétegében elhelyezkedő gyökérzet, a levegőtlenné vált talaj, a kipusztult területek miatt a már nagyon várt Medárdi határnap után rendszerint bekövetkező nagy meleg újra próbára fogja tenni, nem csak a dohánynövény tűrőképességét, hanem a dohánytermelőkét is.

Remélhetőleg a még hátralévő Medárdi két hét kegyelmesebb lesz hozzánk és nem kell, több olyan képet bemutassunk, mint amit Sinka Norbert termelő társunk küldött most, amely a korábbi fotókhoz hasonlóan, tragikus kép. Tragikus, de egyben gyönyörű felvétel is! Ritkán adatik meg, hogy drón felvételekről láthasson az ember egy dohánytáblát, vagy éppen kártételt a dohánytáblában.

A képeket továbbra is várjuk, és szívesen bemutatjuk, sőt szeretnénk a dohánytermelőket buzdítani a minőségi képek beküldésére, készítésére, mert a tervbe vett 2021. évi fali és asztali naptár készítéséhez szükség lesz, a szép, a látványos, a jó minőségű 4-5 Mb. vagy akár nagyobb kiterjedésű képekre.

Reményeink szerint egy a dohánytermesztést bemutató képkiállítást is megtudunk valósítani majd a következő évben a kiemelkedő minőségű összegyűjtött képekből, amelyekről a készítőjének a nevét továbbra is közzé fogjuk tenni. A képeknek a dohánytermesztés szépségét, a fáradságos nehéz munkáját, a küzdelmét, örömét, eredményét és hát a fotót készítő személy gondolatát, ötletét, vagy akár művészi hajlamát kell, hogy bemutassa.

A képeket a madosz_kukac_madosz.hu email címre kérjük elküldeni továbbra is

Köszönjük előre is!



Forrás: MADOSZ







Kövessen minket