Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Az ITGA szembeszáll a dohánytermesztés kritikusaival

2023.05.31. 7:05:00


Az Egészségügyi Világszervezet május 31-i Dohányzásmentes Világnapja előtt a Nemzetközi Dohánytermesztők Szövetsége (ITGA) felszólítja a dohányágazatot, hogy hívja fel a figyelmet a dohánytermesztés valóságára, hogy ellensúlyozza a várható negatív üzeneteket.

"Ágazatunk ismét megalapozatlan és káros állítások tárgyává válik" - írja az ITGA honlapján, hozzátéve, hogy a termelőket igazságtalanul kizárták a WHO Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezményének vitáiból.

"A dohánytermesztők jogos aggodalmainak figyelmen kívül hagyásával emberek millióinak megélhetése forog kockán" - írja az ITGA.

Honlapján a szervezet válaszokat fogalmazott meg az ágazatot érő gyakori kritikákra. Például válaszul arra a gyakran hangoztatott vádra, hogy a dohánytermesztés káros a környezetre, az ITGA rámutat, hogy a dohány a világ megművelt területének mindössze 0,25% -át borítja. Válaszul arra az állításra, hogy a dohánytermesztés káros a termelők egészségére, rámutat, hogy a dohánynövények egyetlen egészségügyi kockázata a zöld dohánybetegség - egy olyan állapot, amely könnyen elkerülhető megfelelő öltözékkel és képzéssel.

Az ITGA a honlapján foglalkozik a gazdálkodók adósságával és a gyermekmunkával kapcsolatos kritikákkal is.



Forrás: ITGA







Kövessen minket