Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

AM-államtitkár: versenyképes, válságálló és gazdabarát uniós agrárpolitikára van szükség

2024.05.24. 6:41:00


Az európai gazdáknak versenyképes, válságálló és gazdabarát uniós agrárpolitikára van szüksége, Magyarország ezeket a szempontokat fogja képviselni uniós elnöksége idején - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, a Portfolio Agrofuture 2024 konferencián.

Feldman Zsolt "Zöld követelmények az uniós agrárszabályozásban - Milyen irányt vehet a Közös Agrárpolitika?" című előadásában kiemelte: a kormány 4 nagy téma köré csoportosítva szeretne eredményeket elérni az uniós elnökség alatt. Ezek a támogatás-elosztási rendszer, a zöld kérdések, a kockázatkezelés, valamint a válságintézkedések.

Valamennyiről sok és intenzív párbeszédet kell folytatni az EU-n belül a következő időszakban, ugyanakkor az eredményeket tekintve sok múlik majd az uniós választások után felálló új Európai Parlamenten és Európai Bizottságon - tette hozzá. "Brüsszelben ilyen értelemben is változásra van szükség, mert az agráriumhoz való eddigi viszonyrendszer a mezőgazdaság és a vidék szereplői szempontjából elégtelen, sőt, sok szempontból ellenséges volt" - fogalmazott.



Forrás: mti







Kövessen minket