Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Illegális dohánnyal kereskedő férfiakat tartóztattak le Pécsen

2024.06.06. 6:40:00


Üzletszerűen elkövetett pénzmosás gyanúja miatt rendelte el a Pécsi Járásbíróság két férfi letartóztatását, amiért a gyanú szerint legalább 60 millió forint értékű adózatlan dohányáruval üzleteltek.

A Pécsi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írtak: a gyanúsítottak egyike rendszeresen vásárolt - illetve élettársa segítségével értékesített - jövedéki adózás alól kivont illegális dohányárut ügyfeleinek.

Ezeket a másik gyanúsított férfi társa egy átalakított - rejtekhelyes - teherautóval szállította lakcímére, és együtt szedték ki az árut.
Amikor a nyomozók egy ilyen alkalommal, május 29-én tetten érték őket, több mint 40 millió forint értékű dohányárut foglaltak le a helyszínen és az egyik gyanúsított rokonainak lakhelyén, de a gyanú szerint további 20 millió forint értékben voltak szállítások korábban is.

A bíróság különösen nagy értékre, illetve jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás gyanúja miatt rendelte el a két férfi letartóztatását egy hónapra. Ügyvédeik fellebbeztek, így a döntés nem végleges - közölte a törvényszék.Forrás: mtiKövessen minket