Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Súlyos veszélyre hívja fel a fiatalok figyelmét a hatóság

2024.07.02. 6:34:00


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon - közölte a NAV bevetési igazgatósága.

Az általános és középiskolák megkeresésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési igazgatósága a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézettel közösen mintegy nyolcszáz fiatalt szólított meg tavasszal a Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartott előadásokon.

A NAV munkatársai egyebek közt arra hívták fel a diákok figyelmét, hogy dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető.

Az ízesített elektronikus cigaretta - például az Elf Bar, Poco Bar, Nutristick - Magyarországon illegális, értékesítése szigorúan tilos.

A NAV, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi a termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri ezeket a termékeket a feketepiacról.Forrás: mtiKövessen minket