Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Illegális dohánytermékeket foglalt le a NAV Komárom-Esztergom vármegyében

2024.07.09. 7:36:00


Illegális dohánytermékeket, alkoholos italokat és gyógyszereket foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai Komárom-Esztergom vármegyében.

    A vámhivatal az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Monostori hídon figyeltek fel a Szlovákián keresztül Angliába tartó moldáv buszra.
    A tájékoztatás szerint a kerülőúton közlekedő busznak mindössze hat utasa volt és egy utánfutót is vontatott.     A egyenruhások egy szolgálati kutya segítségével átvizsgálták a járművet, kiderült, hogy annak légtartálya teli volt cigarettával, és további csempészáruk - dohánytermékek, alkohol és gyógyszerek - is előkerültek a csomagokból.
    A cigarettáért a két sofőr felel, míg a gyógyszer-készítmények és a közel hetven liter alkoholtartalmú ital az egyik utas kontójára írható. A mintegy kétmillió forint értékű adózatlan és illegális termékeket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és gyógyszer-rendészeti szabálysértés miatt indítottak eljárást - ismertette a NAV.Forrás: mtiKövessen minket