Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

ULT Magyarország Zrt. szeretné biztosítani a dohányok piaci pozícióját.

2011.02.03. 11:08:50 2011.02.03..



Az ULT Magyarország Zrt. 2011. Február 1. megkezdte a 2011. 2012. 2013. évi dohánytermesztési szerződések kötését. Az elkövetkező napokban a Nyidoter Kft agronómusai minden dohánytermelőjüket megkeresik a szerződéses ajánlatunkkal.



 vspace=A felvásárlási áraink jelentősen és folyamatosan emelkednek a három termesztési év folyamán, a termesztési szerződésünkben rögzítve. Az elkövetkező három évben továbbra is alkalmazzuk a korábban kialakított feláras árrendszerünket. Évente emelkedő mértékben mennyiségi felárat fizetünk azon dohánytermelőknek, akinek a felénk értékesített mennyisége meghaladja az 1.150 kg/ha termésátlagot. Ezzel az árrendszerrel a magasabb termésmennyiséget és jó minőséget elért termelők árbevétele jelentősen meghaladja az átlagosan, vagy az alatt teljesített termelőtársuk bevételét.



Az ULT Magyarország Zrt. a három éves termesztési szerződésével szeretné biztosítani a dohánytermelőinek, a kiszámítható gazdálkodását és eredményes dohánytermesztését. Ez további lehetőséget biztosít a termelőknek a szükséges és elmaradhatatlan eszközfejlesztések pótlására, elindítására.



Másrészről a magyarországi dohányok értékesítési piacát is stabilizálni kívánja. Az elmúlt évek hektikus termesztési eredményei, (mennyiségi kiesések, minőségromlás) nem tettek jót a magyarországi fermentált dohányok piacának. A három éves termesztési programunkkal erősíteni kívánjuk a hazai dohányok piaci pozícióját és megerősíteni a vevőinkben azt, hogy hosszabb távon is biztosan számíthatnak a magyarországi beszállítóikra, mennyiségi és minőségi garanciák mellett. 



Forrás:  Fekete Tibor, ULT Magyarország Zrt.








Kövessen minket