Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohánytermesztési szerződések kötése

2011.02.28. 8:50:25

2011.02.28.


Az ULT Magyarország Zrt és a Nyidoter Kft Január végén kezdte meg a 2011-2012-2013 évekre szóló három éves termesztési és értékesítési szerződéseinek megkötését dohánytermelőivel.


A szerződéskötések eddig jó ütemben haladtak, melyet a hónap végével le kívánunk zárni. A 2010 évben szerződéssel rendelkező dohánytermelők csaknem mindegyike élt a lehetőséggel és visszaszerődte a korábbi területét és szerződött mennyiségét. Azt a néhány termelőt, akik még nem kötötték meg a szerződésüket, kollégáink a jövő hét elején még felkeresik, lehetőséget biztosítva tovább folytathassák dohánytermesztésüket.



A szerződött termelők új palántanevelő tálca és komposzt igényének kielégítése már megkezdődött és a leszállítások folyamatosak. A később jelzett palántanevelő tálcaigény biztosítása a gyártoi kapacitás függvényében történik majd, a termelői megrendelések sorrendjében.



Március első hetében átvételre kerül az Agroport-D Kft-től a szerződött termelők vetőmag igénye, melyet kollégáink folyamatosan juttatnak el a termelőkhöz és a vetőcentrumokba, ezzel biztosítva az időbeni magvetéseket.



A 2010. évi Burley termés feldolgozása a hónap végével befejeződik. Az egyik meghatározó vevőnknek legyártott késztermék tételes átvétele a vevő részéről a mai nap megtörtént.



Forrás: Fekete Tibor, ULT Magyarország Zrt.









Kövessen minket