Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Mainzi Kongresszusi Indítvány

2006.10.31. 18:43:47

Mainzi Kongresszusi Indítvány

2006.10.18.





A Mainzi Kongresszuson 2006.október 16.-18. ülésező UNITAB :

 vspace=ÚJRA MEGERŐSÍTI a dohány termesztés pótolhatatlan hozzájárulását a vidéki élet fenntarthatóságához a gyakran nehéz helyzetben lévőterületeken illetve a több tízezer gazdaság gazdasági egyensúlyához, melyek a KAP reformja ellenére semmilyen életképes, az ágazat elején és végén a közvetlen és indukált munkahelyeket fenntartó alternatívával nem rendelkeznek .

 vspace=ELUTASÍTJA következésképpen, hogy a második pillér keretében kezességet vállaljon egy olyan szociális politikáért, melynek célja csupán a meglévő munkahelyek tömeges felszámolásának áthidalása és a mezőgazdasági termelők jövedelmük felétől történő megfosztása. UNITAB KÖVETELI hogy a dohány termesztést a többi ágazattal megegyező módon kezeljék. Ennek megfelelően a tagállamok támogatásával mindent elkövetünk, a Termék Tanács második szakaszának 2013.-évi esedékességének kitolása érdekében, a gyapot Termék Tanács elutasításából okulva. Amennyiben ez a követelés nem teljesülne, az UNITAB határozott szándéka, hogy az Európai Bírósághoz fordul.

 vspace=VÁLLALJA, hogy az Európai Dohány Charta aláírása kapcsán tartósan és etikusan jó minőségű, az Európában érvényben lévő legszigorúbb gazdasági, társadalmi, egészségügyi és környezeti elvárásoknak megfelelő dohányt termeszt.

 vspace=FELHÍVÁSKÉNT a feldolgozóipar felelősségére a tényleges áron történő értékesítés érdekében a beszerzési politikájuk révén, az európai dohány termesztésnek a harmadik országokétól történő megkülönböztetése érdekében valamint az európai fogyasztók törvényadta elvárásainak tökéletes kielégítése érdekében tett erőfeszítések megtételére.

 vspace=SZÁMÍT a regionális és országos hatóságok valamint az európai intézmények egészének támogatására egy olyan politikai és gazdasági környezet megteremtése érdekében, mely lehetővé teszi a termesztés tartóssá tételét egy valódi Piaci Szervezet és a Közös Agrár Politika keretében.

 vspace=VÁLLALJA határozottan, hogy a késztermékek fogyasztására kirótt adókra alapozott alternatív támogatási lehetőségeket kutat fel 2013.-ig., a világban már meglévő modellek alapján, nevezetesen a svájci, bolgár vagy argentin példák mintájára.


Eredeti dokumentum letöltése / Motion au Congrés de Mainz  ( Francia )



Eredeti dokumentum letöltése / Motion to the Mainz congress ( Angol )









Kövessen minket