Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

ULT ZRT - NYIDOTER KFT - AGROPORT-D KFT közös fajtakísérletek

2007.05.25. 6:39:18

ULT ZRT – NYIDOTER KFT - AGROPORT-D KFT közös fajtakísérletek

2007.05.25.


Az ágazat Fejlesztési Tervével összhangban közös fajtakísérletek az ULT ZRT, a NYIDOTER KFT és a AGROPORT-D KFT közreműködésével.



Korábban már tájékoztatást adtunk a 2007. évi ULT ZRT – NYIDOTER KFT - AGROPORT-D KFT közös fajtakísérleteinek beállításáról és azok helyszíneiről.



Az FCV fajtakísérletekben a H-9, H-19, Vj-20 fajták és fajtajelölt vesznek részt, mely megfigyelések az ófehértói SIROKKÓ Szövetkezetben és a nyírtéti NOVOR KFT területein folynak.



A Burley fajtakísérletekben a P-5, P-7, Kp-11 fajták és fajtajelölt vesznek részt, mely megfigyelések Nemesné Fekete Ágnes Bocskaikert-Fényesudvar és Barna Józsefné Biri dohány területein folynak.

Az ültetések valamennyi helyszínen befejeződtek. A mellékelt táblázatok átfogó tájékoztatást adnak a palántanevelés körülményeiről, valamint a kísérleti területek talajvizsgálati eredményeiről és az adott tápanyag visszapótlási szaktanácsokról.



Június első felében megtörténik az első vírus felvételezési szemle, mely eredményeiről hasonló formában adunk tájékoztatást.



Barna Józsefné Biri


Fekete Ágnes Bocskaikert-Fényesudvar


NOVOR KFT  Nyírtét


SIROKKÓ Szövetkezet Ófehértó





Fekete Tibor

Agronómiai igazgató


ULT Magyarország Zrt.









Kövessen minket