Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

149/2007. (VI. 26.) Korm. rendelet -mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítés feltételeiről

2007.07.03. 7:05:04 149/2007. (VI. 26.) Korm. rendelet -mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítés feltételeiről

2007.07.03.



a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítés feltételeiről és szabályairól szóló 216/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 129. §-a (1) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alkotmány 35. § (1) bekezdésének b) pontjában megállapított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítés feltételeiről és szabályairól szóló 216/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. Rendelet) 3. §-a (1) bekezdésének a)-b) és d) pontjai helyébe a következő rendelkezések lépnek:

[A jövedéki adó visszatérítésére vonatkozó igényjogosultságot]

"a) a mezőgazdasági termelő a megművelt föld helyrajzi száma alapján a földművelésügyi hatósági jogkörében eljáró területileg illetékes megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatallal (a továbbiakban: földművelésügyi hatóság) a 2. számú melléklet,

b) az erdőgazdálkodó az erdőterület fekvése alapján az erdészeti hatósági jogkörében eljáró területileg illetékes megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatallal (a továbbiakban: erdészeti hatóság) a 3. számú melléklet,"

"d) a szarvasmarhatartó a tehén tartási helye alapján területileg illetékes megyei földművelésügyi hatósággal az 5. számú melléklet"

[szerint igazoltatja.]

2. § A Korm. Rendelet 5. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) A jogosult a jövedéki adó visszatérítésére vonatkozó igényéről a Vám- és Pénzügyőrség eljárásra - a székhely, ennek hiányában a telephely (több telephely esetén az elsőként bejelentett telephely), az egyéni vállalkozónak nem minősülő természetes személy esetén a lakóhely szerint - illetékes regionális jövedéki központjához (a továbbiakban: regionális jövedéki központ) tesz bevallást az erre a célra rendszeresített adóbevallási nyomtatványon. A bevalláshoz - az elektronikusan benyújtott bevallás kivételével - csatolni kell a 4. § szerinti bizonylatokat."

3. § (1) Ez a rendelet 2007. július 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit első ízben a 2007. június 30-át követően keletkezett adó-visszaigénylési jogosultság bevallására kell alkalmazni.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a Korm. Rendelet 3. §-ának (3) bekezdésében a "megyei (fővárosi) földművelésügyi hivatalnak" szövegrész helyébe a "földművelésügyi hatóságnak" szövegrész, 3. §-ának (4) bekezdésében a "megyei (fővárosi) földművelésügyi hivatal" szövegrész helyébe a "földművelésügyi hatóság", a Korm. Rendelet 2. és 5. számú mellékleteiben a "Földművelésügyi Hivatal" szövegrész helyébe a "földművelésügyi hatóság" szövegrész lép.



Forrás: FVM










Kövessen minket